Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... AP dünyaya duyurdu: İsrail, Refah'ta askeri operasyona başladı! İşte ilk görüntüler

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Hamas'ın ateşkes için adım atmasına rağmen İsrail bir kez daha çatışmayı tercih...

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

10:28IDF araçları Gazze-Mısır sınırının doğu kısmı boyunca ilerlerken görüldü

İsrail askeri araçlarının bu sabah Refah'ın doğu kesimindeki Mısır-Gazze sınırı boyunca ilerlediği görülüyor.
Ülke basınında yer alan görüntülerde, biri İsrailli, diğeri ise bu sabah Mısır'a giden Refah Geçişi'nin Gazze tarafını ele geçiren 401'inci Zırhlı Tugay'a ait iki devasa bayrak taşıyan bir APC görülüyor.


Aynı haberlere göre, Refah Kapısı'nın ele geçirilmesinin ardından İsrail bayrakları da göndere çekildi.

10:06IDF Refah Kapısı'ndan ilk görüntüleri paylaştı

İsrail ordusu, tanklarının bu sabah Mısır sınırındaki Refah Kapısı'nın Gazze tarafını kontrol altına almasına ilişkin görüntüleri yayınladı.
IDF, geçiş noktasının "Doğu Refah'ın sınırlı bölgelerinde Hamas'a karşı düzenlenen" nokta atışı operasyonu sırasında ele geçirildiğini" söylüyor.

09:18İsrail tanklarının Refah sınır kapısını kontrol altına almasıyla Gazze'ye yardım durduruldu

İsrail güçlerinin sınırın Filistin tarafını kontrol altına almasının ardından Mısır ile Refah sınır kapısından Gazze'ye yardım akışının durduğu bildirildi.

08:55İsrail ordusu Refah'ın batısındaki bir evi bombaladı, üç kişi öldü

Al Jazeera'nın bildirdiğine göre, İsrail'in Refah şehrinin batısında El Derbi ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında üç kişi hayatını kaybetti.

08:23IDF: Tanklarımız Refah geçiş noktasının Gazze tarafını kontrol ediyor, kilit yol da tutuldu

İsrail ordusu, 401'inci Zırhlı Tugayı'nın bu sabah Refah Geçişi'nin Gazze tarafını ele geçirdiğini doğruladı.


Mısır ile olan geçişin, Givati ​​Tugayı tarafından bir gecede düzenlenen saldırıda ayrı olarak ele geçirilen Doğu Refah'taki Salah ad-Din yolu ile bağlantısı artık kesilmiş durumda.

IDF'ye göre gece operasyonunda yaklaşık 20 silahlı adam öldürüldü ve askerler üç "önemli" tünel şaftının yerini tespit etti.


Ordu, saldırı sırasında ayrıca bir IDF tankına doğru giden patlayıcı yüklü bir araca da çarpıldığını ve imha edildiğini söyledi.

08:08AP: İsrail tankları Refah'a girdi, Mısır sınır kapısına yaklaştı

Filistinli bir güvenlik yetkilisi ve Mısırlı bir yetkili, Associated Press (AP) haber ajansına, İsrail tanklarının Refah'a girdiğini ve Refah'ın komşu Mısır ile olan sınır kapısının 200 metre yakınına ulaştığını söyledi.


AP bu gelişmeyi 'İsrail, Hamas'ın ateşkesi kabul etmesinden saatler sonra Refah'ta askeri operasyona başladı' başlığı ile dünyaya duyurdu.

Mısırlı yetkili AP'ye operasyonun kapsamının sınırlı göründüğünü söyledi. Yetkili ve El Aksa TV, İsrailli yetkililerin Mısırlılara, operasyon tamamlandıktan sonra güçlerinin geri çekileceğini bildirdiğini söyledi.


AP, Refah'ın Mısır tarafında bulunan Mısırlı yetkili ile Filistinli güvenlik yetkilisinin, basınla konuşma yetkileri olmadığı için isimlerinin gizli kalması koşuluyla konuştuklarını söyledi.

07:00IDF: Hizbullah'ın Metula'ya düzenlediği drone saldırısında iki asker öldü

IDF, dün öğleden sonra İsrail'in kuzeyindeki Metula yakınlarındaki bir ordu mevzisine Hizbullah'ın patlayıcı yüklü insansız hava aracı ile düzenlediği saldırısında iki yedek İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

06:20Katar, İsrail Hamas anlaşmasına ilişkin müzakereler için müzakerecilerini Kahire'ye gönderiyor

Katar Dışişleri Bakanlığı, Doha'nın İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı müzakereleri sürdürmek üzere Salı günü Kahire'ye bir heyet göndereceğini söyledi. Sözcü Majed Al-Ansari, Hamas'ın arabuluculara ateşkes teklifine olumlu olarak nitelendirilebilecek bir yanıt gönderdiğini söyledi.


05:40Ürdün kralı Biden'dan Refah 'katliamını' önlemesini istedi

Ürdün, Kral II. Abdullah'ın Pazartesi günü yaptığı görüşmelerde Başkan Joe Biden'dan, İsrail'in saldırı tehdidinde bulunduğu güney Gazze kenti Refah'ta "yeni bir katliamı" durdurmak için müdahale etmesini istediğini söyledi.

04:30İsrail elçisi, Filistin devletinin onaylanması halinde ABD'nin BM'ye sağladığı fonu 'tamamen durdurması' gerektiğini söyledi

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, Filistin'in BM'ye tam üye olmaya hak kazandığını kabul eden BM Genel Kurulu karar taslağını, örgütün kuruluş tüzüğüne aykırı olduğunu söyleyerek kınadı. Erdan, "Onaylanması halinde ABD'nin, Amerikan yasalarına uygun olarak BM'ye ve kurumlarına fon sağlamayı tamamen durdurmasını bekliyorum" dedi.

Canlı Anlatım ÖzetiIDF araçları Gazze-Mısır sınırının doğu kısmı boyunca ilerlerken görüldüIDF Refah Kapısı'ndan ilk görüntüleri paylaştıİsrail tanklarının Refah sınır kapısını kontrol altına almasıyla Gazze'ye yardım durdurulduİsrail ordusu Refah'ın batısındaki bir evi bombaladı, üç kişi öldüIDF: Tanklarımız Refah geçiş noktasının Gazze tarafını kontrol ediyor, kilit yol da tutulduAP: İsrail tankları Refah'a girdi, Mısır sınır kapısına yaklaştıIDF: Hizbullah'ın Metula'ya düzenlediği drone saldırısında iki asker öldüKatar, İsrail Hamas anlaşmasına ilişkin müzakereler için müzakerecilerini Kahire'ye gönderiyorÜrdün kralı Biden'dan Refah 'katliamını' önlemesini istediİsrail elçisi, Filistin devletinin onaylanması halinde ABD'nin BM'ye sağladığı fonu 'tamamen durdurması' gerektiğini söyledi