DGS tercih kılavuzu için gözler ÖSYM’de! 2024 DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

dgs-tercih-kilavuzu-icin-gozler-osym’de!-2024-dgs-tercihleri-ne-zaman-yapilacak?
DGS tercih kılavuzu için gözler ÖSYM’de! 2024 DGS tercihleri ne zaman yapılacak?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DGS tercihleri, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan kılavuz doğrultusunda belli olacak. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar. 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyenlerin gündeminde yer alan 2024 DGS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte DGS tercih kılavuzu hakkında bilgiler.

2024 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS sonuçlarının açıklanmasının gözler tercih takvimine çevrildi.

Ancak 2024 DGS tercih tarihleri henüz belli olmadı.

2024 DGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

2024 DGS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. DGS tercih kılavuzunun Eylül ayı içerisinde ÖSYM tarafından paylaşılması bekleniyor.

Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak.

Adayların, tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekiyor.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak belirlenen tarihlerde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecek.

30 TERCİH HAKKI VAR

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değil.

DGS tercih kılavuzu için gözler ÖSYM’de! 2024 DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!