Şenol Güneş: Yöneticilerin günlük başarıyı kovalaması söz konusu

senol-gunes:-yoneticilerin-gunluk-basariyi-kovalamasi-soz-konusu
Şenol Güneş: Yöneticilerin günlük başarıyı kovalaması söz konusu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYNAKCnnturk.com

İzmir Spor Zirvesi’ne konuk olan ve burada açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futboldaki durumu ve eksiklikleri değerlendirdi.

Türkiye’de geçmişte futbolda imkânların kısıtlı olduğunu ifade eden Güneş, “Eğitim, tesis, organizasyon sıkıntıları vardı. Oradan bugünlere gelmek avantaj. Asıl önemli olan entelektüel seviyede sporcu olmak. Spora yatırım yapılmalı. Futbol bir sanayi. Müthiş paralar dönüyor. Kendimizi eleştirelim ama yok saymayalım. Kendimize güvenimiz var, birbirimize güvenmemeye başladık. Futbolun altyapısını unuttuk. Yatırım yaptığımızı düşünmüyorum. Kulüplerin kurumsal yapısı yanlış. Şirketleşmeye geçişte hata yapıyoruz. Yöneticilerin günlük başarıyı kovalaması söz konusu. Çok para harcamak garanti etmez, asıl amaç futbolcu yetiştirmektir” dedi.

Transferlerle gündem değiştirildiğini dile getiren Güneş, “Anadolu takımları da hazır oyuncu alıyor. Yabancı oyuncu için 5-10 yıllık plan yapılmalı. Hazır alıyorsanız üretmezsiniz. Nereye kadar? Ekonomi biter, hiçbir şey yapamazsınız. Üretme de olmalı yarışma da olmalı. Kulüpler sancılı baskı altındalar. Borçlanarak harcıyorlar. Sağlıksız bir durum. Buna müdahale etmek federasyonun ve devletin görevi olmalı. Bursaspor geçmişte şampiyondu, bugün Bursaspor başka yerlerde. İzmir’de Göztepe tribünleri dolduruyor. Anadolu takımlarında tribünler boş. Almanya, İngiltere dolu. Altyapılar için herkesin el ele vermesi gerekiyor” diye konuştu.

“VAR SİSTEMİNDE ŞÜPHE VAR”

VAR sistemini de yorumlayan deneyimli teknik adam, “Teknoloji ile doğruyu bulursunuz ama tartışmayı durduramazsanız. Bilimsel bir olayda hâlâ şüphe varsa niyet sorgulanır. Hata varsa eski haline dönülsün. Karşı değilim ama gol oluyor diye seviniyorsun, bir süre sonra üzülüyorsun. Şüpheyle bakılan bir sistem. Kendi takımımda hakemlerle ilgili konuşmayacağım. Mazeret bulmak istemiyorum, oyunumu düzelteceğim. Ama hakemler koşu alanını bilmiyor, oyunu okuyamıyor. Bu hakemin Süper Lig’de olmaması lazım. Acemileri oraya koymak yenilemek değildir. Hakemlere de yazık. Düzgün, becerili insanlara ihtiyacımız var. Golü iptal ediyorsun ama korneri iptal etmiyorsun, kornerden gol yiyorsun. VAR, hakemin kulağına üflesin. Güvensiz bir ortam var” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş: Yöneticilerin günlük başarıyı kovalaması söz konusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin