gündem KYK ek tercih yurt başvurusu için son gün!

gundem-kyk-ek-tercih-yurt-basvurusu-icin-son-gun!
gündem KYK ek tercih yurt başvurusu için son gün!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haberler Bilgi Yaşam KYK ek tercih yurt başvuru ekranı 2024-2025: GSB KYK ek yurt başvurusu için son gün! 2024-2025 KYK ek tercih yurt başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ek tercih yurt başvuru tarihleri Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılan açıklama ile belli olmuştu. Buna göre, KYK ek tercih yurt başvuruları için süreç 7 Ekim Pazartesi günü sona eriyor. Üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrenciler, başvuru işlemlerini 7 Ekim saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek. Peki, 2024-2025 KYK ek tercih yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır, kimler başvurabilir, yurt ücreti ne kadar? İşte GSB KYK ek tercih yurt başvuru ekranı…

 Kaynak

Habertürk

Giriş: 07.10.2024 – 08:41 Güncelleme: 07.10.2024 – 08:41

ABONE OL

ABONE OL

1

Üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için 3 Ekim’de başlayan KYK ek tercih yurt başvuruları bugün sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan öğrenciler ‘’2024-2025 KYK ek tercih yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır, kimler başvurabilir?’’ sorularına yanıt arıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılan açıklamaya göre; yüksek lisans, doktora, ek kontenjan, özel yetenek, yatay ve dikey geçiş öğrencileri başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. İşte GSB KYK ek tercih yurt başvuru ekranı…

2

2024-2025 KYK EK TERCİH YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Gençlik ve Spor Bakanlığ (GSB), üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılı yurt başvuru tarihlerini açıklamıştı.

GSB tarafından yapılan açıklamaya göre 3 Ekim’de başlayan KYK ek tercih yurt başvuruları, 7 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

3

KYK EK TERCİH YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK ek tercih yurt başvuruları, 3 Ekim-7 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Adaylar, T.C Kimlik Numaraları ve şifreleri ile e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

Başvurular e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini talep etmeleri gerekiyor.

KYK EK TERCİH YURT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

gündem KYK ek tercih yurt başvurusu için son gün!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!