Ünlü İngiliz aktör Hugh Grant, Bridget Jones hayranlarına, gelecek yıl vizyona girecek serinin dördüncü filminin çok farklı bir anlatısı olacağı uyarısında bulundu.

Uyarı: Bu haber, Bridget Jones 4’ün konusuyla ilgili bilgi içeriyor.

Daniel Cleaver rolünü yeniden canlandıracak olan Grant, filmle ilgili, “Son derece komik olmasının yanı sıra, çok ama çok acıklı” ifadesini kullandı.

Ayrıca filmde kendisi için “belirgin bir rol” olmadığını belirten Grant, “araya sıkıştırmak istediler” dedi.

Oscar ödüllü Renée Zellweger Bridget Jones: Mad About The Boy adıyla vizyona girecek filmde yine başrolde.

Haberin başlığını atlayın ve okumaya devam edin

Önerilen haberler

Haberin sonu

Film, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde vizyona girecek.

Film adını 2013 yılında yayımlanan son Bridget Jones romanından alıyor.

Romanın yazarı Helen Fielding, son filmin senaryosunu da yazdı.

Kitapta okuyucular Bridget’i 50’li yaşlarında, iki çocuk annesi ve kocası Mark Darcy’nin ölümünün ardından dul kalmış haliyle görüyor.

Darcy daha önceki Bridget Jones filmlerinde Colin Firth tarafından canlandırılmıştı.

Hugh Grant, Renee Zellweger ve Colin Firth

Kaynak, Getty Images

Fotoğraf altı yazısı, Hugh Grant, Renee Zellweger ve Colin Firth

Yapım stüdyosu yeni filmin kitaptaki kurgu ile ne kadar uyumlu olacağı konusunda yorum yapmadı.

BBC’de Graham Norton’ın programında konuşan Grant, Fielding’in kurguyu oluştururken gerçek hayatta yaşanmış bir trajediden yararlandığını belirtti.

“Hüzünlü bir hikayesi vardı. Amerikalı bir senaristle evlendi, çocukları oldu ve sonra adam öldü.”

Grant, Fielding’in daha sonra tek başına çocuk yetiştiren bir kadın hakkında bir roman yazmaya başladığını ve sonra ana karakterin “biraz Bridget’e benzediğini” fark ettiğini söyledi.

“Böylece bunu bir Bridget Jones kitabına dönüştürdü. Ve son derece komik olmasının yanı sıra çok, çok acıklı” diye konuştu.

Notting Hill ve Dört Düğün Bir Cenaze gibi romantik komedilerde oynadığı rollerle tanınan Hugh Grant, Bridget Jones serisinde üçüncü filmde yer almadı.

Başlangıçta, karakteri Daniel için dördüncü filmde de “kesinlikle bir rol olmadığını” hissettiğini belirten Grant, “Ama beni araya sıkıştırmak istediler” dedi ve geçen zaman için “oldukça iyi bir ara hikaye kurguladıklarını” ifade etti.

Helen Fielding’in ilk kitabı Bridget Jones’un Günlüğü 1996’da, devam kitabı ise üç yıl sonra yayımlandı.

Kişisel bir günlük şeklinde yazılan romanlar, Londra’da yaşayan 30’lu yaşlarında talihsiz bekar bir çalışan kadının hayatını anlatıyor.

2001 yılında Amerikalı aktris Zellweger’in başrolünü oynadığı, Grant’in Daniel Cleaver’ı ve Colin Firth’ün Mark Darcy’yi canlandırdığı ilk film uyarlaması gösterime girdi.

Zellweger bu rolüyle Oscar’a aday gösterildi ve 2004 yılında, eleştirmenlerce pek beğenilmemesine rağmen devam filmi gösterime girdi.

Bridget Jones’un Bebeği adlı üçüncü filmde Bridget’in doğum uzmanı karakterini canlandıran Emma Thompson da dördüncü filmde geri dönmeye hazırlanıyor.

Oyuncu listesindeki yeni yüzler arasında Chiwetel Ejiofor (12 Yıllık Esaret) da yer alıyor.