gündem Halkalı Güneş Tutulması için geri sayım!

gundem-halkali-gunes-tutulmasi-icin-geri-sayim!
gündem Halkalı Güneş Tutulması için geri sayım!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haberler Bilgi Gündem Halkalı Güneş Tutulması ne zaman ve saat kaçta? Yılın son Güneş tutulması olan Halkalı Güneş Tutulması Türkiye’den görülecek mi?

Yakın zamanda gerçekleşecek halkalı Güneş Tutulması, büyük bir gökyüzü olayı olarak merakla bekleniyor. Bu parçalı tutulmada Ay, Güneş’in tamamını örtmediği için dış halkalar net bir şekilde görülecek. Peki, halkalı Güneş Tutulması ne zaman olacak ve Türkiye’den izlenebilecek mi? İşte yılın ikinci ve son Güneş Tutulması hakkında merak edilen bilgiler…

 Kaynak

Habertürk

Giriş: 29.09.2024 – 20:23 Güncelleme: 29.09.2024 – 20:23

ABONE OL

ABONE OL

1

Gözler halkalı Güneş Tutulması için çevrildi! 8 Nisan’daki tam Güneş Tutulmasının ardından bu yılın ikinci tutulması gerçekleşecek. Ay, Güneş’i tamamen örtmediğinden ortaya çıkan halkalar dikkat çekecek. Merak edilen sorular arasında ise “Halkalı Güneş Tutulması ne zaman gerçekleşecek ve Türkiye’den izlenebilecek mi?” yer alıyor. İşte ayrıntılar…

2

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

2 Ekim 2024 tarihinde Güneş Tutulması gerçekleşecek. Halkalı Güneş Tutulması olarak bilinen bu tutulma 7 dakika 25 saniye sürecek.

3

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Bu tutulma Türkiye’den gözlemlenemeyecek. 2 Ekim tutulması Paskalya Adası ve Güney Amerika’da Şili ve Arjantin’in güney kısımlarından görülebilecek.

gündem Halkalı Güneş Tutulması için geri sayım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!