Adalet Bakanı Tunç’un gündemi ekonomi: Enflasyon övgüsü yaptı

adalet-bakani-tunc’un-gundemi-ekonomi:-enflasyon-ovgusu-yapti
Adalet Bakanı Tunç’un gündemi ekonomi: Enflasyon övgüsü yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzurum’da gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında konuştu. Bakan Tunç,  polis memuru Şeyda Yılmaz’ın katilinin 26 suç dosyası kabarık olmasına rağmen dışarıda serbest olmasına dair açıklama yapmadı gündemine ekonomiyi aldı. 

Bakan Tunç, enflasyonun tek hanelere ineceği vaadini verirken çift haneli rakamlarda takılı kalmasına sebepler sundu. Tunç, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

“22 yıldan bu yana iktidardayız. AKP masa başında siyasi mühendislik sonucu kurulmuş bir parti değildir. 22 yıldan bu yana da ülkemizin 81 vilayetinin her bir köşesine eserler götürdük. Bu süreçte Türkiye’nin demokratik kalkınmasını da sağladık. Demokrasi ile kalkınmanın birlikte ilerlemesi gerektiğini biliyoruz. Adalet ve kalkınmanın birbirinden ayrılamayacağını biliyoruz. Her şeyde adalet. Sadece yargısal faaliyet değil. Eğitimde adalet, sağlıkta adalet, gelir dağılımında adalet, vergide adalet. Dolayısıyla adalet bizim şiarımız. Bu nedenle de girdiğimiz her seçimde milletimizin desteğini almayı başardık.

“ÇİFT HANELERİN SEBEBİNİ MİLLETİMİZ ÇOK İYİ BİLİYOR”

2002’de iktidara geldiğimizde memleketin içinde bulunduğu durumu hatırlıyor musunuz; çift haneli enflasyon, şimdi de öyle ama yine indireceğiz. Bu enflasyonun çift hanelere çıkmasının şu anda sebeplerini milletimiz çok iyi biliyor. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna savaşı ekonomide en çok bizi etkiledi. Güneyimizde bir terör devletinin kurulmaya çalışılması elbette ekonomimizi etkiledi. 6 Şubat’ta meydana gelen ağır deprem bir de öncesinde pandemi süreci bütün dünya ekonomilerini etkiledi. Enflasyonu nasıl o zamanlar düşürdüysek yine düşüreceğiz.”

Adalet Bakanı Tunç’un gündemi ekonomi: Enflasyon övgüsü yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin