İran’dan BM’ye Lübnan eleştirisi

iran’dan-bm’ye-lubnan-elestirisi
İran’dan BM’ye Lübnan eleştirisi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYNAKCNN TÜRK

“Güvenlik Konseyi’nin sessizliği sağır edici. Bu savaşın masum kurbanlarına ve uluslararası topluma tehlikeli bir mesaj gönderiyor. Güvenlik konseyi, tüzük kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmelidir. İsrail’in savaş makinesini durdurmak ve bölgesel tırmanışı önlemek için derhal harekete geçilmelidir.”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde konuşan İranlı diplomatlar, BM’nin ve ABD’nin İsrail desteğine tepki gösterdi.

İrandan BMye Lübnan eleştirisi

“Açıkça söyleyeyim. Bölge tam ölçekli bir felaketin eşiğinde. Kontrol altına alınmazsa dünya daha önce hiç görülmemiş felaket sonuçlarla karşı karşıya kalacak.”

İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi, “Uluslararası toplum sessiz kalmayı göze alamaz” dedi ve ekledi: “Konseyi acil ve kararlı bir şekilde yanıt vermeye çağırıyoruz. Uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasından yasal olarak sorumlu olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, sorumluluğunu üstlenmeli ve İsrail’in Lübnan’daki saldırgan ve terörist eylemlerine kararlı bir şekilde yanıt vermelidir.”

İrandan BMye Lübnan eleştirisi

Irakçi yaptığı konuşmasında, Lübnan’ın yanında olduklarını ve desteklerini vurguladı. “Lübnan’da tam ölçekli bir savaş çıkması durumunda İran kayıtsız kalmayacaktır. Biz her türlü imkanla Lübnan halkının yanındayız.”

o-clock

SON DAKİKA

    EN ÇOK OKUNANLAR

    İran’dan BM’ye Lübnan eleştirisi

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bizi Takip Edin