İstanbul Aile Vakfı’ndan Erdoğan’a Destek: Aile Kurumu Sürdürülebilirliğin Temeli

istanbul-aile-vakfi’ndan-erdogan’a-destek:-aile-kurumu-surdurulebilirligin-temeli
İstanbul Aile Vakfı’ndan Erdoğan’a Destek: Aile Kurumu Sürdürülebilirliğin Temeli
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Aile Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’ndaki konuşmasının, insanlığın sürdürebilirliği uğruna mücadele etmek isteyen ancak ele geçirilmiş olmaları sebebiyle çıkış bulamayan bütün ülkelere güç ve umut olduğunu bildirdi.

Vakıftan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda aile kurumuna yönelik küresel saldırılara dikkati çeken konuşmasının sadece kendileri için değil insanlığın varoluş mücadelesi için büyük önem arz ettiği belirtildi.

Aynı kürsüden cinsiyetsizleştirme projelerinin savunuculuğu yapan liderler olduğu kaydedilen açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın insanlığın temel direği olan aileyi savunan bu net ve kararlı duruşu, küresel cinsiyetsizleştirme projelerine karşı yürütülen çalışmalara güçlü bir destek teşkil etmektedir. Orduların, sermayenin, bürokrasinin, akademinin ve medyanın bu lobiler tarafından ele geçirildiği günümüz dünyasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında devletimizin bu manifesto mahiyetindeki açılımı insanlığın sürdürebilirliği uğruna mücadele etmek isteyen ancak ele geçirilmiş olmaları sebebiyle çıkış bulamayan bütün ülkelere güç ve umut olmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında özellikle vurguladığı “cinsiyetsizleştirme” propagandasının bir tercih olmanın ötesinde küresel bir dayatma haline geldiği tespitinin hayati önem taşıdığı aktarılarak, bu tür ideolojik projelerin sadece fıtrata ve insanlık değerlerine zarar vermekle kalmadığı, aynı zamanda çocukları da derinden etkilediği vurgulandı.

“Aile, toplumsal sürdürülebilirliğin temelini oluşturan bir yapı taşıdır”

“Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler Ailenin Dostları Grubu’na katılımı ve bu platformda aileyi savunma mücadelesini küresel ölçekte sürdürme kararlılığı, bu yönde yürütülecek çalışmalara büyük güç katacaktır.” değerlendirmesi yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“İnançlarımıza, geleneklerimize ve toplumsal değerlerimize yönelik bu saldırılar karşısında sessiz kalmamak gerektiğine inanıyoruz. Aileyi savunan her adımın, toplumun geleceğini koruma yolunda atılmış hayati bir adım olduğunun altını tekrar çiziyoruz. İstanbul Aile Vakfı olarak, bu mücadelenin kararlı adımlarla aşama aşama ileriye taşınması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) arasında yer alacak 18. madde olarak ‘Sürdürülebilir Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi’ başlıklı bir hedefin eklenmesini öneriyoruz. Bu önerimiz, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerinden kendisine zemin bulma çabasındaki küresel cinsiyetsizleştirme projelerini akamete uğratma adına insanlığın varoluşu ve sürdürülebilirliği için hayati öneme sahiptir. Aile, toplumsal sürdürülebilirliğin temelini oluşturan bir yapı taşıdır ve BM nezdinde bu hususun resmiyet kazanması, küresel çapta aile yapısının korunmasına büyük katkı sağlayacaktır.”

BM’de uluslararası aile ajansının kurulması

Açıklamada, aileyi ve insan fıtratını savunan uluslararası çabaların daha etkin ve merkezi bir şekilde yürütülmesi amacıyla BM nezdinde uluslararası bir aile ajansının kurulmasının tüm bu çalışmaları bir ileri safhaya taşımak adına da önem arz ettiğinin altı çizilerek, bu ajansın merkezinin İstanbul’da teşekkül ettirilmesinin hem bölgesel hem de küresel aile değerlerinin savunulmasında stratejik bir rol oynayacağı, kentin farklı kültürlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olarak bu tür bir kurumun ev sahipliği için ideal bir yer olacağı belirtildi.

Vakıf olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında devletin tüm ülkelere cesaret veren, yol gösteren bu tarihi çıkışına ve aile kurumunu koruma yolundaki mücadeleye tüm imkanları ve varlığıyla destek verdiklerine işaret edilen açıklamada, “Biz de vakfımızın tüm imkanlarıyla bu küresel mücadelede üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Diğer ülkeleri ve ilgili tüm kurumları, bu uluslararası mücadelenin bir parçası olmaya ve aileyi koruma çabalarına omuz vermeye davet ediyoruz. Aile, insanlığın en temel yapı taşıdır. Aileyi korumak, geleceğimizi korumaktır.” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası İlişkiler Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler istanbul Politika Güncel Hukuk

İstanbul Aile Vakfı’ndan Erdoğan’a Destek: Aile Kurumu Sürdürülebilirliğin Temeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin