Fenerbahçe’nin yerlileri Mourinho’nun gözüne giremedi

fenerbahce’nin-yerlileri-mourinho’nun-gozune-giremedi
Fenerbahçe’nin yerlileri Mourinho’nun gözüne giremedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde sezonun ilk maçında Union SG’yi konuk edecek. Jose Mourinho’nun derbi mağlubiyeti sonrası bu karşılaşmaya farklı bir hücum kurgusuyla çıkması bekleniyor.

UEFA Avrupa Ligi ilk karşılaşmasında Fenerbahçe, 26 Eylül Perşembe akşam Ülker Stadyumu’nda Union SG’yi ağırlayacak. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jose Mourinho, bu karşılaşmanın hücum kurgusunda radikal değişikliklere hazırlanıyor. 

YERLİLER GÖZE GİREMEDİ

Süper Lig başlarken ‘en iyi yerli kadro’ya sahip olduğu övgülerini alan Fenerbahçe, Galatasaray yenilgisi sonrası eleştirilerin odağında. Bu eleştirilerden biri de yerli oyunculardan fazla katkı alınamadığı yönünde. Rakamlar ise ilginç. Süper Lig kulvarında Jose Mourinho’nun on birine düzenli girebilen üç yerli oyuncu görünüyor. Yeniler süre almakta zorlanıyor. Türk oyuncuların mutsuz olduğu konuşuluyor. Detaylara bakalım…

İSMAİL’E AMRABAT GÖLGESİ

  • Süper Lig’deki maçların altısına da ilk 11’de başlayan tek bir Türk futbolcu var: İsmail Yüksek. Onun bölgesine Sofyan Amrabat transferi yapıldı.
  • İsmail’i, Çağlar Söyüncü izliyor. İlk hafta yedek kaldıktan sonraki tüm maçlara on birde çıkan Çağlar en çok oynayan ikinci yerli. 
    Mert Müldür oynadığı altı maçın dördünde ilk 11’deydi. Mert, Osayi’nin sakatlığı iyileştiğinde kulübeye çekilebilir.

HAMLE OYUNCUSU İRFANCAN

  • İrfan Can Kahveci ve Brighton’a satılan Ferdi Kadıoğlu, ligde on bir yapan diğer iki Türk futbolcu. İrfan Can, kulübeden gelip beş maç oynadı.
  • Fenerbahçe tarihinin en pahalı yerli transferi Cengiz Ünder de iki maçta sonradan oyuna dahil olabildi. 
  • Yenilerden Cenk Tosun, Oğuz Aydın ve Levent Mercan sınırlı dakikalar buldu. EURO 2024’ün banko ismi olan Samet Akaydin süre alamadı. Serdar Aziz kadroya alınmıyor. 

Jose Mourinho, İrfan Can Kahveci’yi Union SG karşılaşmasında ilk 11’de başlatmayı düşünüyor.

Fenerbahçe’nin yerlileri Mourinho’nun gözüne giremedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin