Trabzonspor’dan 51 yıl sonra bir ilk: Süper Lig’e 5 beraberlikle başladı

trabzonspor’dan-51-yil-sonra-bir-ilk:-super-lig’e-5-beraberlikle-basladi
Trabzonspor’dan 51 yıl sonra bir ilk: Süper Lig’e 5 beraberlikle başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de yeni sezona beklenenden uzak bir başlangıç yapan Trabzonspor, tarihine ilginç bir not daha ekledi. Bordo-mavililer, ligdeki ilk 5 maçını beraberlikle tamamlayarak, 51 yıllık Süper Lig serüveninde bir ilki yaşadı.

Sezona Sivasspor deplasmanında aldığı 0-0’lık beraberlikle başlayan Trabzonspor, ikinci haftayı bay geçti. Üçüncü hafta Bellona Kayserispor maçı ise Avrupa kupası mücadelesi nedeniyle ertelendi. Süper Lig’in 4. haftasında İkas Eyüpspor ile golsüz eşitlikle sahadan ayrılan Karadeniz ekibi, 5. haftada Beşiktaş ile evinde 1-1 berabere kaldı. Ertelenen Kayserispor maçında 2-2’lik sonuç alan Trabzonspor, son olarak Gaziantep FK deplasmanından da 0-0’lık skorla döndü.

Bu sonuçlarla birlikte, 1974-1975 sezonunda başladığı Süper Lig serüveninde ilk kez bir sezona üst üste beş beraberlikle giriş yapan Trabzonspor, taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattı.

2020-21 SEZONUYLA AYNI PUAN

Trabzonspor, topladığı 5 puan ile 2020-2021 sezonuna benzer bir başlangıç yapmış oldu. O sezonda ilk 5 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 5 puan toplayan bordo-mavililer, bu kez 5 beraberlikle aynı puana ulaştı. 

Bununla birlikte, 2014-2015 sezonunda 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4 puan toplayan Trabzonspor, 2024-2025 sezonu itibarıyla son 10 yıldaki en kötü başlangıçlarından birine imza atmış durumda.

GEÇEN SEZONUN BERABERLİK SAYISINI AŞTI

Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezonu 67 puanla 3. sırada tamamlarken, toplamda sadece 4 beraberlik almıştı. Ancak bu sezon, daha ilk 5 haftada 5 beraberlik elde ederek, geçen sezonki beraberlik sayısını şimdiden aşmayı başardı. Trabzonspor, bu maçlarda 5 puan toplarken, 10 puanı da kaybederek zirve yarışından uzaklaştı.

121 GÜNDÜR GALİBİYET YOK

Trabzonspor, Süper Lig’de en son galibiyetini geçtiğimiz sezonun 38. haftasında, 26 Mayıs’ta MKE Ankaragücü’nü 4-2 mağlup ederek elde etti. Ancak yaz tatilinin ardından çıktığı 5 lig maçında galibiyet sevinci yaşayamadı. Gaziantep FK karşısındaki golsüz beraberlikle birlikte Trabzonspor, tam 121 gündür 3 puan hasreti çekiyor.

Trabzonspor’dan 51 yıl sonra bir ilk: Süper Lig’e 5 beraberlikle başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin