UEFA’nın eski patronu Michel Platini’den devrim yaratacak projeler!

uefa’nin-eski-patronu-michel-platini’den-devrim-yaratacak-projeler!
UEFA’nın eski patronu Michel Platini’den devrim yaratacak projeler!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA’nın eski başkanı ve eski efsane futbolcu Michel Platini, verdiği röportajda futbolda devrim yaratacak önerilerde bulundu. 

RMC Sport’a konuşan Platini, futbolun değişmesi gerektiğini ve kendi kuşağının futbol maçlarını izlemediğini savundu.

”BİR TAKIM 10 KİŞİDEN OLUŞMALI”

Platini yaptığı açıklamada, “Belki de bir takım 10 kişiden oluşmalı. 1900’de futbol 11’e 11 oynanıyordu ama o zamanlar futbolcular daha az ve yavaş koşuyorlardı. Dolayısıyla oyuncu sayısını düşürmek iyi bir şey olabilir” sözlerini sarf etti.

Konuşmasını sürdüren eski UEFA başkanı, “Benim kuşağımın insanları artık futbolu pek izlemiyor çünkü kendilerini oyunun içinde bulamıyorlar. Bugün geçmişe göre daha fazla pas atıyoruz, topa sahip olma oyununda çok fazla pas var. Eleştirmiyorum. Ama benim kuşağımdan hücum futbolunu daha fazla deneyimlemiş insanlar bunu anlamıyor.” dedi.

İşte Platini’nin futbolla ilgili önerileri:

  • – Takım kadrolarının 11’den 10 kişiye düşürülmesi.
  • – Kalelerin enini boyunu yükseltmek.
  • – Taçları ayakla kullanmak.
  • – 5 korner 1 penaltı.
  • – Sınırsız oyuncu değiştirme hakkı.
  • – 1 metreye kadar ofsayta izin.

UEFA BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ

Temmuz 2006’da UEFA Başkanlığına aday alan Michel Platini, 26 Ocak 2007’de yapılan oylamada Lennart Johansson’un 23 oyuna karşılık 27 oy alarak başkan seçildi. 

8 Ekim 2015’te FIFA Etik kurulu, naklen yayın ihalesine fesat karıştırmak ve UEFA Başkanı Michel Platini’ye usulsüz ödeme yapmakla itham edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter’le birlikte Michel Platini’nin de görevini 90 günlüğüne askıya aldı.

Kendisine verilen cezadan dolayı önce FIFA Temyiz Kuruluna sonra da Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’a giden Michel Platini beklediği kararı alamayınca UEFA Başkanlığından istifa etti.

Futbol tarihinin en büyük futbolcularından biri olarak gösterilen Platini, Ballon d’Or ödülünü art arda 3 kez kazanan ilk futbolcudur.

UEFA’nın eski patronu Michel Platini’den devrim yaratacak projeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin