Şampiyonlar Ligi’nde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun rüzgarı: Cehennemi soğuttular!

sampiyonlar-ligi’nde-kerem-akturkoglu-ve-orkun-ruzgari:-cehennemi-soguttular!
Şampiyonlar Ligi’nde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun rüzgarı: Cehennemi soğuttular!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şampiyonlar Ligi’nde Kızılyıldız deplasmanına konuk olan Benfica, Türk futbolcuları Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün ilk yarıda atılan golleriyle 2-1 kazandı. 

Benfica formasıyla gösterdiği performansla adından söz ettiren Kerem Aktürkoğlu, Portekiz’deki kariyerine etkileyici bir başlangıç yaparak göz doldurmaya devam etti. 

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, bir Avrupa takımının formasıyla oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçında beraber gol atan ilk Türk futbolcular oldu. Kerem, Devler Ligi’nde 3. kez ağları sarsarken, Orkun ise ilk golünü kaydetti.

‘CEHENNEMİ SOĞUTTULAR’

Portekiz’in önde gelen gazetelerinden A Bola, Benfica’nın bu galibiyeti ve oyuncularımızın performansını değerlendirirken, “Belgrad cehennemi, iki buz küpüyle soğudu” ifadeleriyle manşetine taşıdı. Haberde; Orkun ve Kerem’in galibiyetteki büyük rollerine vurgu yapılırken şu ifadeler kullanıldı: “Türk bayrağında, Benfica’nın yeni teknik direktörünün kahramanları olan Kerem Aktürkoğlu’nun etkinliğine ve Orkun Kökçü’nün beynine ilham veren bir yıldız var.”

Kerem Aktürkoğlu’nun performansı Portekiz’i de etkisi altına aldı. İşte Portekiz basınından yansıyanlar:

O’JOGO: ADIM KEREM, LAKABIM HARRY POTTER

O’Jogo gazetesi, Kerem Aktürkoğlu’nun gol sevincini ‘Expelliarmus’ büyüsü olarak adlandırırken, ‘Benfica, Harry Potter’ı mı transfer etti?’ ifadesini kullandı. Devamında ise yıldız oyuncunun açıklamalarına yer verdi:

Portekiz’in Record gazetesi ise, Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün performansından övgüyle bahsederek, ‘Doğru zamanda Türk büyüsü’ ifadelerini kullandı.

MAIS FUTEBOL: ‘İSİMLERİ KLAVYEMİZLE YAZILMIYOR’ 

“Benfica’nın 2024/25 versiyonu yeni bir trendin izlerini taşıyor. Doğu Avrupa’dan başlayıp Orta Doğu ve Batı Asya’yı öpen uzak bir ülke olan Türkiye, Avrupa’nın en batısındaki büyük kulüplerden birine iki önemli oyuncusunu verdi. Türk dili ve imlası bizimkinden farklı – o kadar ki Orkun Kökcü ve Kerem Aktürkoğlu’nun isimlerinde kullanılan noktalı harfler bizim klavyelerimizde bile görünmüyor ama sahada herkes anlaşıyor.”

KEREM AKTÜRKOĞLU: GOLDEN ÖNCE BİLİYORDU

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kerem Aktürkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Kerem Aktürkoğlu, lakabım Harry Portter. Mutluyum çünkü kazanmayı hak ettik. Zor bir atmosferde zor bir maçtı. Ancak kazanmayı hak ettik. İyi oynadık ve doğru savunma yaptık. 3 puanla başlamak önemliydi”

Şampiyonlar Ligi’nde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun rüzgarı: Cehennemi soğuttular!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin