Özel hastanede skandal: Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma

ozel-hastanede-skandal:-saglik-bakanligi’ndan-sorusturma
Özel hastanede skandal: Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da tansiyon rahatsızlığı nedeniyle baygınlık geçiren Abdullatif Ekinci, Özel Bağlar Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Burada kendisine yapılan iğne sinir damarlarına denk gelince bacağında güçsüzlük hissi oluştu.

Acil görevlilerine şikâyetini iletse de görevliler bu durumun geçici olduğunu söyleyip yaşlı adamı taburcu etti.

Ekinci’nin sağ bacağındaki ağrılar giderek şiddetlendi. Bacağındaki güç ve fonksiyon kaybı giderek arttı.

Yaşlı adam, sinir damarına denk gelen iğne nedeniyle bacağında kalıcı sakatlığa yol açan hastane sahipleri, yöneticileri ve ilgili personel hakkında suç duyurusunda bulundu.

“BACAĞIMDA GÜÇ KAYBI VAR DEDİM DOKTOR GÜLDÜ”

Avukatı Velat Alan ile birlikte suç duyurusunda bulunan yaşlı adam, evde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldığını belirterek, “Gözümü açtığımda kolumda serum takılı, yanımda doktor vardı. Doktorun talimatıyla hemşire sağ kalça kaba etimden iğne yaptı. İğneden sonra sağ bacağım uyuştu. Bunu doktora söyledim ama o güldü ve beni taburcu ettiler. Ağrılarım şiddetlenince bu kez aynı hastanenin fizik tedavi doktoruna gittim. Bacağımdaki güç kaybı ile uyuşmanın bana yapılan iğneden sonra olduğunu söyledim. Hastane yönetimi ve başhekimden şikâyetçiyim” dedi.

SAVCILIK İFADE BİLE ALMADAN TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

Savcılık ise, olayın taksirle yaralama suçu olduğunu, hastane yönetimi ile başhekimin olayda sorumluluğu olmadığını belirterek hastane sahipleri ve idarecilerin ifadelerini bile almadan takipsizlik kararı verdi.

Ekinci hukuk mücadelesini bırakmadı ve bu kez soruşturmanın genişletilmesi talebiyle takipsizlik kararının kaldırılması için Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

SULH CEZA DA İTİRAZI REDDETTİ

Olayda sorumluluğu bulunan gerçek faillerin tespit edilmesi için şikâyetçi olmasına rağmen savcılığın hiçbir araştırma yapmadan, iğneyi yapan hemşire ve doktoru dahi tespit etmeden, hastane yönetiminin ifadesini almadan takipsizlik kararı verildiğini belirtti.

Savcılığın bilirkişi raporu almaya bile gerek görmeden hastane sahipleri ve ilgili personel hakkında takipsizlik kararı vermesinin vicdanen kabul edilemez olduğunu belirten yaşlı adam, soruşturmanın genişletilmesi talebiyle takipsizlik kararının kaldırılmasını talep etti.

Ancak Sulh Ceza Hakimliği bu talebini reddetti.

ÖZEL HASTANE DİYE HİZMET KALİTESİNE GÜVENEREK GİTTİM

Ceza soruşturmasından sonuç alamayan Abdullatif Ekinci bu kez tüketici mahkemesine kendisini sakat bıraktığını ileri sürdüğü Özel Bağlar Hastanesi yönetimi hakkında dava açtı.

Ekinci, özel hastane olduğu için hizmetin kalitesine güvenerek gittiğini, ancak müdahaleyi yapan görevlilerin bilgisizliği, deneyimsizliği ve ilgisizliği nedeniyle özen yükümlülüğüne aykırı hareket edilerek sakat bırakıldığını belirtti.

Eşinin vefat etmesi nedeniyle bakıma muhtaç olduğunu belirten Ekinci, maddi ve manevi tazminat istedi.

Mahkeme kusur oranı belirlemek için dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Hazırlanan raporda, yaşlı adamın baygınlık hissi, gözlerde kararma, bulantı, kusma, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, bitkinlik baş ağrısı, fışkırır tarzda kusma, omuzda uyuşma, göğüs ağrısı ve göğüste yanma şikâyetiyle Özel Bağlar Hastanesi’ne gittiği, tüm tahlil ve tetkikleri yapıldıktan sonra ağrılarının dinmesi için iğne enjeksiyonu yapıldığı belirtildi.

TEKNİĞE UYGUN YAPILSA BİLE SİNİRDE HASAR OLUŞABİLİR

ATK raporunda, sağ bacakta sinirin etkilendiğinin enjeksiyon nöropatisiyle uyumlu olduğu belirtildi.

Enjeksiyonların tekniğine uygun yapılması halinde bile her türlü özene rağmen doku içi yayılım ile sinir hasarı oluşabileceğine dikkat çekildi.

Ağrı kesici iğne talimatı veren hekimin yaptırdığı işlemin tıp kurallarına uygun olduğu ifade edildi.

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

İğnenin yapılış tekniği ve uygulandığı bölge hakkında teknik bir delil bulunmadığından iğneyi yapan personelin hatalı olup olmadığı konusunda görüş bildirilemeyeceği vurgulandı.

Enjeksiyon doğru yere uygulanmış olsa dahi her türlü dikkat ve özene rağmen bu sakatlığın gelişebilecek bir komplikasyon olabileceği rapor edildi.

Mahkeme bu rapor üzerine Abdullatif Ekinci’nin tazminat davasını reddetti Yaşlı adam, sakatlığına yol açan hastane yönetimi lehine verilen kararla ilgili bu kez Bölge istinaf Mahkemesine başvurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANEYE SORUŞTURMA AÇTI

Latif Ekinci’nin yaşadığı kâbus ve mağduriyetin SÖZCÜ’de yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık İl Sağlık Müdürlüğü’ne talimat verip Bağlar Hastanesi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Sağlık Müdürlüğü de, ilgili hastane hakkındaki tahkikatı yürütmesi için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Doç Dr. Öner Avınca’yı muhakkik tayin etti.

Sakat bırakılan Latif Ekinci, disiplin hukuk birimine ivedilikle davet edilerek olayla ilgili ifadesi alındı.

Ekinci ifadesinde, “Ani tansiyon düşüklüğü ile yere düştüm. Arkadaşlar beni haberim olmadan Özel Bağlar Hastanesi Acil Servisi’ne götürmüşler. Ben sedyede uzanırken bir doktor ile hemşire gelip yüzümü yıkadı. O sırada doktorun elinde bir iğne vardı. Hemşireye verip bu iğneyi yap dedi. Hemşire bana iğneyi yapınca sinir damarıma denk geldi ve sakat kaldım. Bir gün sonra Özel Bağlar Hastanesinin Fizik Tedavi doktoruna gittim. Bana 5/3 ayak kaybı raporu verdi. 4-5 tane rehabilitasyon merkezine gidip tedavi oldum. Kullandığım bütün ilaçları kendi şahsi paramla aldım. Doktor muayene ücretlerini de kendi cebimden ödedim. Ayağım halen sakattır ve çok kötü şekilde ağrılar ve acı çekiyorum. Başka insanlar da sakat kalmasın diye hastane yönetiminden şikayetçiyim” dedi.

KONUT İMARLI ARSANIN İMAR DURUMUNU ARTIRMIŞTI

Ticaret Sicil gazetesi kayıtlarına göre, Özel Bağlar Hastanesi ortakları arasında AKP eski milletvekili Ebubekir Bal’da yer alıyor.

Özel hastanede skandal: Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!