İsrail’in Gazze soykırımının üzerinden 1 yıl geçti

israil’in-gazze-soykiriminin-uzerinden-1-yil-gecti
İsrail’in Gazze soykırımının üzerinden 1 yıl geçti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmanın üzerinden tam bir yıl geçti. İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana her gün, gece ve gündüz Gazze Şeridi’ne bomba yağdırdı. 40 bini aşkın Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık yüz bin kişi yaralandı. Filistinliler saldırılarda çocuklarını, annelerini, eşlerini ve en yakınlarını yitirdi. Daha sonra ise evlerini, mahallelerini kaybetti.

İsrailin Gazze soykırımının üzerinden 1 yıl geçti

Gazze Şeridi’ne sıkıştırılan Filistinlilerin gidecek yerleri yok. Ve şimdi ise geçmişe büyük bir özlem duyuyorlar.

“Geçtiğimiz yıllarda çocuklar okula gidiyordu. Şükürler olsun ki, biz de evlerimizde, barış içindeydik. Barış yok oldu. Ve sahip olduğumuz her şeyi kaybettik. Evlerimiz de gitti. Evlerimiz sadece taş değildi. Bizi koruyordu. Bunların hepsini kaybettik. Çadırda kalıyoruz ama bu bizi yazın sıcaktan; kışın da soğuktan korumuyor. Allah’a şükür, geçtiğimiz yıl bu işin sona ermesi için çağrılarda bulunduk ama -çok şükür- tüm çağrılarımız yanıtsız kaldı.”

İsrailin Gazze soykırımının üzerinden 1 yıl geçti

Çadırlarda yaşıyorlar ama, birkaç saat sonra o çadırın sağlam kalıp kalmayacağı bilinmiyor. Parçalanmış Filistinli aileler, çocuklar ve bebeklerinin aç uyuduğunu söylüyor.

“Zor, çok zor bir yıldı. Ben de beş çocuğumla birlikte Gazze’de hala yaralı olan babaları olmadan yerinden edildim. Ekmek kazananımız yok. Buradaki durum bizim için çok zor oldu. Tikeya’da yaşıyoruz. Durumumuz zor. Ekmek kazanan yok. Ve burada insan bazen korku içinde, bazen de yemek yemeden uykuya dalıyor. Ve gördüğünüz gibi çadırın örtüsü, battaniyesi yok. Durum çok zor…”

İsrailin Gazze soykırımının üzerinden 1 yıl geçti

Ancak, yine de umut ediyorlar. “Geçtiğimiz yıl bu acıları yaşadık. Aşağılandık. Her şeye sahip olan memleketimizi terk ettik. İsrail ordusu bize hiçbir şey bırakmadı. Bize hiçbir şey bırakmadılar. Ne çadır ne ev ne de şehit. Biz Allah’a güveniyoruz. Kaderimizi bilmiyoruz ama Allah bizimledir.”

İsrail’in Gazze soykırımının üzerinden 1 yıl geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin