gündem Rusya’dan BDT açıklaması

gundem-rusya’dan-bdt-aciklamasi
gündem Rusya’dan BDT açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, başkent Moskova’da Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları toplantısı yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Lavrov, BDT üye ülkeler arasındaki ilişkileri değerlendirerek, “BDT bölgesinde çok kutuplu dünya düzeninin merkezi oluşuyor. İlişkilerimizi tehdit eden unsur yok. İlişkilerimiz yapıcı şekilde gelişiyor.” diye konuştu.

Sergey Lavrov, BDT ülkelerinin, Batı’nın uyguladığı yaptırımlara karşı çıktığına işaret ederek “Elbette, bu yaptırımların uluslararası hukukla hiçbir ilgisi yok. Stratejik ortaklar ve müttefikler ile ticaret ve ekonomi alanındaki bağların güçlendirilmesi yönünde adımlar atılıyor. Bu adımlar uluslararası hukuk normlarına uygun.” ifadelerini kullandı.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

gündem Rusya’dan BDT açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!