Kaan bebeğin hayata tutunması için sadece 4 ayı kaldı

kaan-bebegin-hayata-tutunmasi-icin-sadece-4-ayi-kaldi
Kaan bebeğin hayata tutunması için sadece 4 ayı kaldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Mahallesi’nde 46 yaşındaki Şenol Danaş ile 35 yaşındaki Aygün Danaş’ın üç ay önce dünyaya gelen bebekleri Kaan Ali Danaş’ın doğduktan 2 hafta sonra SMA Tip 1 kas erimesi hastalığı teşhisi konuldu.

Kaan bebeğe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde her ay iki iğne yapılarak hastalığın tedavi süreci başlatıldı.

TEDAVİ DUBAİ’DE

Ancak hastalığın kesin tedavisi için Dubai’deki  bir klinikte (Med Care) bir ay  sürecek bir tedavi süreci ve hastalığın tedavi için 1 milyon 800 bin dolara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
Danaş ailesi kaymakamlık ve valiliğin izini ile Kaan bebeğin yaşaması için kampanya başlattı. Danaş ailesi Kaan bebeğin yaşaması için sadece 4 aylık bir süresi kaldığını belirerek SÖZCÜ’ye konuştu.

“BİZE ULAŞABİLEN HERKESTEN YARDIM BEKLİYORUZ”

Anne Aygün Danaş “Oğluma doğumdan iki hafta sonra SMA 1 Tip hastalık teşhisi konuldu. Şu anda sadece hastalığı daha doğrusu ölümünü geciktirmek için ayda iki tane iğne yapılabiliyor. Bebeğimin yaşaması için ise Dubai’de tedavi görmesi şart. Aksi takdirde bebeğim buradaki tedavi ile sadece 3 yaşına kadar yaşayabiliyor. Bize ulaşabilen herkesten yardım bekliyoruz” diye konuştu.

BİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAKLARINA İNANIYORUZ

Baba Şenol Danaş ise “Oğlumun hayata tutunabilmesi için sadece 4 ayımız var. Bu süreçte Dubai’deki kliniğin istediği 1 milyon 800 bin doları temin etmek için resmi kampanya başlattık. Bodrum’daki STK’larla temas halindeyiz, kermes, konser, sergi çeşitli etkinliklere toplayarak oğlumun yaşaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu süreç Bodrumluların, Muğlalıların vatandaşlarımızın bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Sesimiz duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaan bebeğin hayata tutunması için sadece 4 ayı kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!