Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 59. sezon heyecanı başlıyor

turkiye-sigorta-basketbol-super-ligi-59.-sezon-heyecani-basliyor
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 59. sezon heyecanı başlıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde büyük heyecan başlıyor. Yarın start alacak olan 59. sezon, basketbolseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Ligin gediklileri Fenerbahçe ve Galatasaray, bir kez daha sahne alırken, Beşiktaş 57. kez, Karşıyaka ise 53. kez bu prestijli organizasyonda yer alacak.

1966-1967 sezonunda 12 takımın katılımıyla başlayan ligde bugüne kadar toplam 87 farklı ekip mücadele etti. Bu sezon, Mersinspor ilk kez yer alacakken, 2021-2022 sezonunda küme düşen Yalovaspor Basketbol, iki sezon aranın ardından tekrar parkelere dönüyor.

Daha önce 9 sezon boyunca Basketbol Süper Ligi’nde temsil edilen Mersin şehri, 2013-2014 sezonundan sonra bu heyecana Mersinspor ile geri dönüyor.

Basketbol Süper Ligi’nin her sezonunda mücadele eden Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra Beşiktaş 56, Karşıyaka 52, Anadolu Efes 46, TOFAŞ 39, Türk Telekom 31, Darüşşafaka 28, Büyükçekmece Basketbol 9, Bahçeşehir Koleji 6, Bursaspor 5, Aliağa Petkimspor 4, Merkezefendi Belediyesi 3, Manisa Basket 2 ve Yalovaspor Basketbol da 1 sezon bu ligde yer aldı.

1983-1984 sezonundan bu yana uygulanan play-off sisteminde, bu yıl play-off’a kalacak son iki takım, play-in mücadelesiyle belirlenecek.

SEKİZ İLDEN 16 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Bu sezon İstanbul’dan tam 7 takımın yer alacağı Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde, Bursa ve İzmir’den ikişer takım sahne alacak. Ayrıca Ankara, Denizli, Manisa, Mersin ve Yalova’dan da birer takım mücadele edecek.

2023-2024 sezonu itibarıyla İstanbul’dan toplam 24 farklı takım bu ligde boy gösterdi. Ankara 16, İzmir ise 9 farklı takım ile temsil edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki iller arasında Antalya 5, Balıkesir, Bursa ve Mersin 3, Adana, Gaziantep, Konya ve Muğla 2, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Edirne, Eskişehir, Giresun, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yalova ve Zonguldak ise birer takımla Basketbol Süper Ligi’nde yer aldı.

ANADOLU EFES ZİRVEDE

58 sezonun 46’sında yer alarak toplam 16 şampiyonluk elde eden Anadolu Efes, normal sezon performanslarıyla da ligin en başarılı takımı konumunda. Normal sezonda oynadığı 1203 maçta 979 galibiyet, 221 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Anadolu Efes, yüzde 81,4 galibiyet oranına sahip. Efes’i yüzde 68,5 galibiyet oranıyla Fenerbahçe, yüzde 58,9 galibiyet oranıyla ise Galatasaray takip ediyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 59. sezon heyecanı başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!