Kenti sağanak vurdu, bazı evler boşaltıldı

kenti-saganak-vurdu,-bazi-evler-bosaltildi
Kenti sağanak vurdu, bazı evler boşaltıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kent genelinde süren yağışlar sonucunda heyelan riski taşıyan 4 ev boşaltılarak bu evlerde yaşayan 17 kişi, aile yakınlarının yanına ya da kamu misafirhanelerine yerleştirildi. Daha önce kalıcı olarak boşaltılan 26 ev ise ilgili kurumlar tarafından tekrar kontrol edildi.

MEZARLIKTA TOPRAK KAYMASI

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesi Merkez Mahallesi’nde bulunan mezarlık, toprak kayması sonucunda hasar aldı. Ayrıca, ilçede yol kenarındaki bir evin bahçesindeki istinat duvarının çökmesi üzerine ekipler onarım çalışmalarına başladı.

Trafik ekipleri, dere yatağına yakın yerlerdeki araçların zarar görmemesi için sürücülere park izni vermedi. Kozlu ilçesindeki Ilıksu Deresi’nde olası taşkınlara karşı jandarma ekipleri tedbirler aldı. Değirmenağzı Tüneli girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, can kaybı ya da ciddi yaralanma yaşanmadığını belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, Kozlu’ya son 48 saatte 216 milimetre, merkeze ise 203 milimetre yağış düştüğünü aktararak şunları söyledi:

“Beklenenin çok üzerinde yağış aldık, ancak şu ana kadar ciddi bir sorun yaşamadık. Toplamda 79 ihbar aldık. Bunların 58’i su baskını, 13’ü toprak kayması, 8’i ise kaya düşmesi. Tüm ihbarlara müdahale edildi. Asma Mahallesi’nde bir bahçe duvarının yıkılması sonucu 65 yaşındaki bir vatandaşımız yara almadan kurtarıldı.”

Hacıbektaşoğlu, tehlikenin henüz geçmediğini ve yeni risklerin oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, yağışların devam edeceğini ve okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunun değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Kenti sağanak vurdu, bazı evler boşaltıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!