Okan Buruk PFDK’ye sevk edildi! ‘Tehdit’ maddesiyle kaç maç ceza alabilir?

okan-buruk-pfdk’ye-sevk-edildi!-‘tehdit’-maddesiyle-kac-mac-ceza-alabilir?
Okan Buruk PFDK’ye sevk edildi! ‘Tehdit’ maddesiyle kaç maç ceza alabilir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ‘tehdit’ nedeniyle PFDK’ye sevk edildi.

Kasımpaşa karşılaşmasında dördüncü hakem ile diyaloğa giren Okan Buruk’un, “Buna penaltı veren hakem bir daha burada maç yönetemez” ifadelerini sarf ettiği ortaya çıkmıştı. Galatasaray’ın Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldığı maçın son anlarında, konuk ekip penaltı atışı kazanmıştı. Penaltının VAR kontrolü sırasında itirazda bulunan Okan Buruk’un, dördüncü hakemle olan konuşması yayıncı kuruluş kameralarına yansımıştı.

TFF’den yapılan açıklamada, “GALATASARAY A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu OKAN BURUK ’un aynı müsabakadaki “tehdidi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 01.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.” denildi.

OKAN BURUK KAÇ MAÇ CEZA ALABİLİR?

TFF Disiplin Talimatı’na göre, Okan Buruk’un sevk edildiği 41. maddenin tanımı şu şekilde;

TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren futbolculara 2 ila 5, fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir. Bu maddede yer alan müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve hak mahrumiyeti cezalari para cezasına çevrilemez

BATSHUAYI DE SEVK EDİLDİ

Öte yandan, Galatasaray’ın Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi de, Fenerbahçe derbisindeki ‘sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle PFKD’ye sevk edildi.

Okan Buruk PFDK’ye sevk edildi! ‘Tehdit’ maddesiyle kaç maç ceza alabilir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!