BDDK’dan güvenliğe yönelik düzenleme: Basit şifreler yasaklanıyor

bddk’dan-guvenlige-yonelik-duzenleme:-basit-sifreler-yasaklaniyor
BDDK’dan güvenliğe yönelik düzenleme: Basit şifreler yasaklanıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu artan dolandırıcılık vakalarına karşı kredi ve banka kartlarında basit şifre kombinasyonlarının kullanımını yasaklıyor. Yeni düzenleme Türkiye genelinde önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek.

BDDK'dan güvenliğe yönelik düzenleme: Basit şifreler yasaklanıyor

Abone Ol google-news

Yayınlanma: 01.10.2024 – 11:59

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenleme, kredi ve banka kartlarında basit şifre kombinasyonlarının kullanımını yasaklayacak. 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni düzenlemeden bahsetti.

????Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), giderek artan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına bir çözüm bulmak için yeni bir adım atıyor. Çok yakında yürürlüğe girecek yeni düzenleme kapsamında kredi veya banka kartlarında basit şifre kombinasyonları yasaklanacak.…

— Şenol Babuşcu (@senolbabuscu) October 1, 2024

BDDK’nın belirttiğine göre, “1453”, “1923”, “1903” gibi yaygın olarak bilinen kombinasyonlar yasaklanacak. Yasaklı şifreleri kullanan müşteriler, ATM’de ilk işlem sırasında şifrelerini değiştirmeye yönlendirilecek. Yeni düzenlemenin önümüzdeki hafta itibarıyla Türkiye genelinde uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler

BDDK’dan güvenliğe yönelik düzenleme: Basit şifreler yasaklanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!