Kim Min Jae, Tuchel’e gönderme yaptı: “Kompany ile daha netiz”

kim-min-jae,-tuchel’e-gonderme-yapti:-“kompany-ile-daha-netiz”
Kim Min Jae, Tuchel’e gönderme yaptı: “Kompany ile daha netiz”
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayern’in Bayer Leverkusen’e karşı oynadığı ve 1-1 sona eren Bundesliga zirve mücadelesinde Kim Min Jae, bir kez daha sahanın en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Savunmada sergilediği neredeyse kusursuz performansla takdir toplayan Güney Koreli stoper, bu sefer sahada olduğu kadar açıklamalarıyla da gündem oldu. 

Kim, Bayern’in yeni teknik direktörü Vincent Kompany’nin savunmayı, selefi Thomas Tuchel’den farklı olarak nasıl yönettiği sorulduğunda, eski hocasına gönderme yaparak dikkat çeken bir yanıt verdi. Eski Fenerbahçeli stoper, “Teknik direktör, tüm oyunculara ne istediğini çok daha net bir şekilde açıklıyor.” dedi. Bu sözler, Tuchel’e yönelik bir eleştiri olarak algılandı ve özellikle Kim’in geçmişi düşünüldüğünde oldukça şaşırtıcıydı.

Hatırlanacağı üzere, Tuchel, Kim’in Bayern’e transferinde büyük bir rol oynamıştı. Geçtiğimiz yıl Güney Koreli futbolcuyu kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf eden Tuchel, 50 milyon euro değerindeki bu transferde kritik bir rol üstlenmişti. Hatta, Kim ile FaceTime üzerinden gerçekleştirdiği görüşmelerle onu Bayern’e kazandırmıştı. 

MADRID MAÇINDA İLİŞKİLERİ BOZULDU

Ancak zamanla, bu uyumlu ilişki bozulmaya başladı. Özellikle geçen sezonun sonlarına doğru, Real Madrid’e karşı oynanan ve 2-2 berabere sonuçlanan Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Kim’in yaptığı bazı hatalar, ilişkideki gerilimi artırdı.

Tuchel, oyuncusunu geliştirmek yerine, kamuoyuna açık bir şekilde eleştirerek Kim’in öz güvenini sarsmıştı. 2022-23 sezonunda Napoli’de Serie A’nın en iyi savunmacısı seçilen Kim, bu eleştirilerle öz güvenini kaybetti.

Şimdi ise Kompany, Kim’in öz güvenini yeniden kazandırmak için çalışıyor. Hem sıcak yaklaşımı hem de net direktifleriyle sadece Kim değil, Tuchel döneminde sorun yaşayan Dayot Upamecano ve Joshua Kimmich gibi oyuncular da tekrar toparlanmaya başladı.


(Thomas Tuchel)

“ARTIK TAKIM OLARAK OYNUYORUZ”

Takımda yeni teknik direktörlerine güçlü performanslarla yanıt veren birçok oyuncu var. Bayern, bu sezon çıktığı yedi maçta sadece altı gol yiyerek savunma hattında dikkat çekici bir iyileşme gösterdi.

Manuel Neuer gibi tecrübeli isimler de Kompany’nin takımla kurduğu sağlam bağa övgüler yağdırıyor. Neuer, “Kompany’nin her oyuncuya verdiği güven, sahada da hissediliyor. Artık bir takım olarak oynuyoruz.” diyerek bu yeni birlik duygusunun altını çizdi.

Kim Min Jae, Tuchel’e gönderme yaptı: “Kompany ile daha netiz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!