gündem Yarısı Bizden kampanyası hakkında tüm detaylar

gundem-yarisi-bizden-kampanyasi-hakkinda-tum-detaylar
gündem Yarısı Bizden kampanyası hakkında tüm detaylar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haberler Bilgi Ekonomi Yarısı Bizden kampanyası başvuru ekranı 2024: Yarısı Bizden kampanyasında ne kadar destek verilecek, ödemeler ne zaman başlıyor?

Yarısı Bizden kampanyası hakkında tüm detaylar: Kime kaç lira destek veriliyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul için başlatılan ‘Yarısı Bizden’ kampanyası başvuruları devam ediyor. Kampanyada konut sahiplerine 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi verilirken; kiracılara ise bir kereye mahsus 100 bin lira taşınma desteği sağlanıyor. Ek olarak kampanya için kişilerde herhangi bir gelir şartı aranmıyor. İşte, Yarısı Bizden kampanyası ödenecek tutarlar, başvuru ekranı ve ödeme planı…

 Kaynak

Habertürk

Giriş: 29.09.2024 – 13:00 Güncelleme: 29.09.2024 – 13:00

ABONE OL

ABONE OL

1

İstanbul’un 39 ilçesinde kentsel dönüşümü amaçlayan ‘Yarısı Bizden’ kampanyası sürüyor. Kampanyada hak sahipleri ve kiracılara fark tutarlarda ödemeler yapılıyor. Kampanyaya katılım için herhangi bir şart aranmazken; vatandaşlar yeni binanın ruhsat almasından itibaren 24 ay sonra ödeme başlayacak ve 10 yıla kadar vade uygulanacak. İşte, detaylar…

2

YARISI BİZDEN KAMPANYASININ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sürecinin uzatıldığını açıklayarak, şu sözleri kaydetti;

“Artık ‘Yarısı Bizden’ tarih kısıtlamasını kaldırıyoruz, 39 ilçemizde, vatandaşımızın süresiz başvuru yapmasının önünü açıyoruz. Yine, yeni üretilecek projelerde, otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutuyoruz. Hiçbir kardeşimizin, hak kaybı yaşamasına izin vermiyoruz. Yüklenici firmalarımız için de bir iyileştirme yapıyor; işe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödüyoruz.”

3

YARISI BİZDEN KAMPANYASINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN NE KADAR KREDİ VE HİBE VERİLECEK?

‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında hak sahiplerine destek ödemeleri yapılıyor. Hak sahiplerine bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve diğer her konut için 1 milyon 400 bin lira kredi veriliyor.

Aynı şekilde bu ödemeden iş yerleri de yararlanabiliyor. Bir iş yeri için 350 bin lira hibe, 350 bin lira kredi ve diğer her bir iş yeri için 700 bin lira kredi veriliyor.

gündem Yarısı Bizden kampanyası hakkında tüm detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!