Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a Tepki: A Milli Takıma Oyuncu Göndermeyecek

fenerbahce’den-ergin-ataman’a-tepki:-a-milli-takima-oyuncu-gondermeyecek
Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a Tepki: A Milli Takıma Oyuncu Göndermeyecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray-Panathinaikos maçında Ergin Ataman’ın yaptığı hareket sebebiyle A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeyeceğini açıkladı. Ataman’ın tribünde yaptığı hareket, Fenerbahçe yönetimi tarafından saygısızlık olarak değerlendirildi.

FENERBAHÇE Kulübü, dün oynanan Galatasaray – Panathinaikos hazırlık karşılaşmasında başantrenör Ergin Ataman’ın maç sonunda yapmış olduğu hareketi sebebiyle A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeyeceğini açıkladı.

Galatasaray ile Panathinaikos dün hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Yunan temsilcisi 85-56 kazandı. Karşılaşmanın ardından Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, sarı-kırmızılı taraftarlara eliyle 3-1 skoru işareti yapıp hafta sonu oynanan Fenerbahçe – Galatasaray derbisine atıfta bulundu. Fenerbahçe Kulübü de bugün yaptığı açıklamada bu hareketten dolayı A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeme kararı aldığını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs;

‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Panathinaikos Ergin Ataman Milli Takım Galatasaray Fenerbahçe Basketbol Politika Spor

Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a Tepki: A Milli Takıma Oyuncu Göndermeyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin