Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a Sert Tepki: Milli Takıma Oyuncu Göndermeyecekler

fenerbahce’den-ergin-ataman’a-sert-tepki:-milli-takima-oyuncu-gondermeyecekler
Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a Sert Tepki: Milli Takıma Oyuncu Göndermeyecekler
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’ın davranışları nedeniyle, A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeme kararı aldıklarını duyurdu. Kulüp, Ataman’ın milli takım antrenörlüğü ile sergilediği tutumun zıtlık taşıdığını belirterek, özrünü de kabul etmedi.

Fenerbahçe, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’ın görevde olduğu süre boyunca A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeme kararı aldıklarını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, Panathinaikos ile Galatasaray arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan hazırlık maçının ardından Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman’ın tribünlere derbi skorunu göstermesiyle ilgili açıklama yayımladı.

Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur. Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları ‘Milli Takım Başantrenörlüğü’ saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır. Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır. Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır. Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘Saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz” denildi.

Ataman olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu hareketinden dolayı özür dilemişti. – İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

istanbul

Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a Sert Tepki: Milli Takıma Oyuncu Göndermeyecekler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin