Böyle hata görülmedi! 37 mahkum cezaevinden yanlışlıkla tahliye edildi

boyle-hata-gorulmedi!-37-mahkum-cezaevinden-yanlislikla-tahliye-edildi
Böyle hata görülmedi! 37 mahkum cezaevinden yanlışlıkla tahliye edildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYNAKAA

Ülke basınındaki haberlere göre, Adalet Bakanlığından bir kaynak, hükümetin hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak amacıyla yürüttüğü erken tahliye programı kapsamında, 10 Eylül’de 37 kişinin cezaevinden yanlışlıkla serbest bırakıldığını belirtti. Kaynak, bunun nedeninin, mahkumların yürürlükten kaldırılan mevzuat kapsamına yanlışlıkla kaydedilmesi olduğunu söyledi.

Söz konusu vakaların, belirli suç türlerinden mahkum edilenlerin serbest bırakılmasını önlemek üzere tasarlanan muafiyetler kapsamında olmadıkları bildirildi.

Kaynak, ayrıca, cezaevinden yanlışlıkla tahliye edilen 5 mahkumun ise henüz cezaevine geri dönmediklerini ifade etti.

“YAKINDA PARMAKLIKLAR ARASINA DÖNECEKLER”

İngiltere Adalet Bakanlığı’ndan bir sözcü, Sky News’e yaptığı açıklamada, yanlışlıkla erken tahliye edilen suçluları acilen gözetim altına almak için polisle birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Sözcü, “Mahkumiyet kararları geçerliliğini korumaktadır ve suçlular tahliye edildiklerinden bu yana izlenmektedir ve yakında yeniden parmaklıklar ardına döneceklerdir.” ifadesini kullandı.

İngiltere ve Galler’deki hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak amacıyla 10 Eylül’de 1750 mahkum erken tahliye edilmişti.

Gelecek ay da benzer sayıda mahkumun serbest bırakılması öngörülüyor.

İNGİLTERE’NİN ESTONYA’DA CEZAEVİ KİRALAYABİLECEĞİ GÜNDEME GELMİŞTİ

İngiliz hükümetinin, hapishanelerdeki doluluk oranının ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle Baltık ülkesi Estonya’da cezaevi kiralayabileceği iddiası gündeme gelmişti.

İngiltere ve Galler’de 1991’de yaklaşık 40 bin olan cezaevindeki mahkum sayısı, yaklaşık 1 ay önce 88 bin 521’e ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı. İngiltere ve Galler’deki erkek hapishanelerinde de sadece 83 kişilik boş yer kalmıştı.

Böyle hata görülmedi! 37 mahkum cezaevinden yanlışlıkla tahliye edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin