Nasrallah İsrail’e mi çalışıyor?

nasrallah-israil’e-mi-calisiyor?
Nasrallah İsrail’e mi çalışıyor?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYNAKCNN TÜRK

NASRALLAH ASLINDA KİM İÇİN ÇALIŞIYOR?

Kimi zaman hava saldırısı, kimi zaman da özel suikastlarla Hizbullah’ın birçok önemli ismi İsrail tarafından etkisiz hale getirildi. Hizbullah’ın etkisiz cevapları ise eleştiri konusu oldu. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ CNN TÜRK’te değerlendirdi;

Terör ve güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, ”Nasrallah bu güne kadar yaptıklarıyla tartışılan bir isim. Bunu hem Lübnan kamuoyunda hem de Hizbullah içerisinde son günlerde yükselen sesler olarak rahatlıkla görebilirsin. Hizbullah’ın önde gelen isimleri şu anda ‘Şükrü’yü öldüren Nasrallah’ diye konuşuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Nasrallah İsraile mi çalışıyor

Hizbullah, 8 Ekim’den bu yana İsrail’e yönelik saldırılarını belli bir seviyede devam ettiriyor. Bazen kısa menzilli roketlerle, bazen de insansız hava araçlarıyla gündeme geliyor.

Başbuğ,“Son zamanda sahada yaşanan gelişmelere, Gazze’de yaşananlara baktığında Nasrallah’ın İsrail’le çalışan biri olduğunu rahatlıkla görebilirsin.” dedi.

HİZBULLAH İSRAİL’E KARŞI NEDEN PASİF DAVRANIYOR?

Hizbullah’ın İsrail’e karşı bu pasif cevapları, Arap medyasında da alay konusu oldu. İsrail’in Lübnan’a yönelik her saldırısından sonra Hizbullah lideri Hasan Nasrallah kameraların karşısına geçip İsrail’e yönelik tehditler savuruyor. Ancak ne hikmetse, bu güne kadar birçok lideri öldürülmesine rağmen Hizbullah’tan etkili bir cevap gelmedi.

Nasrallah İsraile mi çalışıyor

Coşkun Başbuğ,“Şimdi İran ve onun desteklediği yapı Hizbullah; bu ikisinin içerisinde FETÖ benzeri bir yapı olduğunu bir kere kabul edelim. Buna inanmak zor gelebilir, ama 15 Temmuz öncesi bize de zor geliyordu.”

Hizbullah’ın bu kadar darbe almasına rağmen sessiz kalması, akıllara tek bir soru getiriyor: “Nasrallah aslında kim için çalışıyor?”

Başbuğ,“Şimdi bu kadar nokta suikastlar, bu kadar mühimmat depolarının vurulması, rampaların vurulması şu soruyu sordurması lazım: İsrail’in elinde bu kadar net istihbarat bilgisi varsa, niye bu günü bekledi? Birinci soru bu. İsrail’in elinde bu bilgiler yoksa bu bilgiler İsrail’e nereden geldi? Bu iki soruya cevap aradığında aşağı yukarı adres aynı yere çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Nasrallah İsrail’e mi çalışıyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin