Enzo Zidane futbola veda etti: Zinedine Zidane’ın oğlu kariyerine nokta koydu

enzo-zidane-futbola-veda-etti:-zinedine-zidane’in-oglu-kariyerine-nokta-koydu
Enzo Zidane futbola veda etti: Zinedine Zidane’ın oğlu kariyerine nokta koydu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bordeaux, 1995 doğumlu Enzo Zidane, 30 yaşına girmeden önce kendi kaderini çizme ayrıcalığını kullandı. Her zaman hayalini kurduğu rüya, beklendiği gibi sona ermese de, genç futbolcu bu yolculuğa kendi iradesiyle nokta koydu. Hayallerinin ateşi zamanla söndü, motivasyon eksikliği ise çocukluğundan beri tutkuyla bağlı olduğu futbola veda etmesine sebep oldu. Futbol kariyerinin son durağı, 1. RFEF’de mücadele eden Fuenlabrada takımıydı. Enzo Zidane, 29 yaşında futbolu bırakarak tutkularını geride bıraktı.

Bir süredir hissettiği tatminsizlik, oynadığı her takımda fantezilerinin gerçeklerle çatıştığını fark ettikçe büyüdü. 2023 yazında Fuenlabrada’dan ayrılırken, kariyerine nokta koyma düşüncesi artık kesinleşmişti. Gelen tekliflere rağmen, Enzo, kendisini bir yere götürmeyen döngünün içinde kalmak istemedi. Bu karar, ailesi tarafından da tam destekle karşılandı.

Real Madrid’de büyük başarılar kazanmayı ve babası Zinedine Zidane ile idolü Luka Modric’in izinden gitmeyi arzulayan Enzo, büyük hırslarından feragat ederek, altyapısından yetiştiği ve gençliğinin 13 yılını geçirdiği kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Real Madrid’in A takımıyla ilk 11’de yer alma fırsatını hiçbir zaman bulamadı.

Zidane hanedanlığının ilk doğanı olan Enzo, küçük yaşlardan itibaren babasının ünlü soyadının ağır yükünü taşımak zorunda kaldı. Bu sebeple ailesi, babasının Uruguaylı futbolcu Enzo Francescoli’ye duyduğu hayranlık nedeniyle verdiği ismin yanına annesinin soyadı Fernandez’i de ekledi. Daha 10 yaşındayken, evde öğrendiği “rulet” hareketlerini sahada sergilemeye başlamıştı.

MADRID FORMASIYLA BERNABEU’DA

Enzo Zidane’ın spor kariyerindeki en büyük anı, çocukluğundan beri beklediği o çıkış oldu. 30 Kasım 2016’da, Santiago Bernabéu’da oynanan Kral Kupası maçında Cultural Leonesa’ya karşı babası tarafından ikinci yarıda oyuna alındı.

O 45 dakikanın her saniyesini bir Roma imparatoru gibi zaferle kutladı. 6-1 biten maçta bir gol attı ve sahadan kendini her zamankinden daha fazla futbolcu hissederek ayrıldı. Bu mutluluğun sembolü olan formasını ise annesine hediye etti. Ancak, bu coşku kısa sürdü; Real Madrid ona kapıyı gösterdi.

2017 yazında Enzo’ya Alaves’ten bir teklif geldi. Sportif direktör Sergio Fernández, genç oyuncunun potansiyeline inanıyordu. Ancak ne teknik direktör Zubeldía, ne De Biasi ne de Abelardo ona gereken güveni verdi. Sezon ilerledikçe, Enzo’nun özgüveni azaldı ve takımdaki yeri daha da daraldı. Alaves formasıyla sadece dört maça çıkabildi.

ENZO’NUN ERİYEN KARİYERİ

Sonrasında kariyerinde İsviçre’de Lozan, İspanya’da Rayo Majadahonda, Portekiz’de CD Aves, Almeria, Fransa Ligue 2’de Rodez Aveyron ve son olarak Fuenlabrada takımlarında şansını denedi. Ancak bu durakların hiçbirinde kendisinin en iyi versiyonunu sahaya yansıtmayı başaramadı.

Futboldan aldığı ilhamı kaybeden Enzo Zidane, 30 yaşına gelmeden hayatında yeni bir sayfa açmaya karar verdi. Venezuelalı Karen Gonçalves ile evli olan ve üç kız çocuğu babası olan Enzo, bundan sonraki hayatını yatırımlarıyla ilgilenmeye, ailesiyle vakit geçirmeye ve kızları Sia, Giulia ve Kaia’nın büyümelerini izlemeye adayacak. Aynı zamanda kardeşleri Luca (Granada), Theo (Cordoba) ve Elyaz’ın (Betis) kariyerlerini de yakından takip edecek.

Futbol ise artık onun için güzel bir anı ve tutkulu bir hobi olarak kalacak. Santiago Bernabeu’da aile locasında, bir zamanlar başrolünü hayal ettiği filmde artık seyirci olarak yer alacak.

Enzo Zidane futbola veda etti: Zinedine Zidane’ın oğlu kariyerine nokta koydu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!