gündem BESYO tercih tarihleri açıklandı mı?

gundem-besyo-tercih-tarihleri-aciklandi-mi?
gündem BESYO tercih tarihleri açıklandı mı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BESYO tercih takvimi: BESYO tercih tarihleri açıklandı mı?

YKS kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi’ne giriş için yapılan Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), 20-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Parkur sınavlarının sona ermesiyle birlikte adaylar, şimdi BESYO tercih sürecinin başlamasını heyecanla bekliyor. Peki, BESYO tercihleri ne zaman başlayacak ve tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte BESYO tercihlerine dair merak edilen detaylar…

 Kaynak

Habertürk

Giriş: 23.09.2024 – 22:08 Güncelleme: 23.09.2024 – 22:08

ABONE OL

ABONE OL

1

BESYO tercihleri için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. ÖSYM tarafından düzenlenen Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) çerçevesinde yapılan BESYO sınavları tamamlandı. 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için üniversitelerin spor programlarına öğrenci alımları ÖSYM’nin düzenlediği merkezi ÖZYES sınavı ile yapılacak. 26 Ağustos’ta sona eren sınavların ardından tercih süreçleri başlayacak. İşte detaylar…

2

BESYO TERCİHLERİ NE ZAMAN?

BESYO tercih tarihleri 2024 henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

3

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezi yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına; puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. 2024 yılında yapılacak merkezi yerleştirmede, 2024 yılı için hesaplanmış yerleştirme puanları kullanılacaktır.

Adaylar Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana doğru sıralanacaktır. En yüksek YP’e sahip adaydan başlayarak ve adayların tercih sırası esas alınarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlik programları için Y-TYT’de en düşük 800 bininci sırada olmak gerekmektedir (Ek puansızyerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır). Öğretmenlik programlarını tercih edecek adayların MillîEğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ni incelemelerinde yarar görülmektedir.

gündem BESYO tercih tarihleri açıklandı mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin