Fenerbahçe’de Mourinho eleştirilerin odağında: Transferler ve taktik eleştirileri

fenerbahce’de-mourinho-elestirilerin-odaginda:-transferler-ve-taktik-elestirileri
Fenerbahçe’de Mourinho eleştirilerin odağında: Transferler ve taktik eleştirileri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Transferi dünyada ses getiren Jose Mourinho, Fenerbahçe kariyerine iyi bir başlangıç yapamadı. Lille’e elenerek Şampiyonlar Ligi’ne giremeyen sarı-lacivertliler, Galatasaray derbisini de kaybedince camiada homurdanmalar başladı.

Takım savunmasının oturmayışı, oyuncu tercihleri ve yapılan transferler Portekizli’yi hedef tahtasına koydu. İşte madde madde Mourinho’ya yapılan en büyük eleştiriler.

SİSTEMİ OTURTAMADI

Takım halinde kompakt hareket edemeyen Fenerbahçe birçok maçta futbol olarak vasatı aşamadı. Galatasaray karşısında ne ön alan baskısı yapılabildi ne de etkili kontraya çıkılabildi. Mourinho’nun takımları savunma sertliğiyle bilinirdi ama derbide helva gibi dağılan bir takım vardı.

TAKIMLA ÇOK OYNADI

İsmail Kartal iyi bir takım bırakmıştı. Sağda İrfan Can Kahveci, solda Tadic’le işleyen kanatların uyumu bozuldu. Sırp yıldız sağ kanatta eski etkisinden uzak kaldı.

TERCİHLERİ TARTIŞILIYOR

Bazı isimleri fazlasıyla geri plana attı. Geçen sezonun yıldızı İrfan Can Kahveci yedek kulübesine hapsoldu. Büyük umutlarla transfer edilen Oğuz Aydın ve tecrübeli golcü Cenk Tosun’u hiç düşünmedi. Becao da Mourinho’ya kendisini beğendiremedi.

TRANSFERLER OTURMADI

Youssef En-Nesyri’yi çok istemişti ama Faslı golcü Edin Dzeko’yu bile kesemedi. Saint-Maximin bireysel olarak iyi olsa da takım oyununu bozdu. Filip Kostic’in neler yapabileceği de soru işareti.

DERBİDE BİDE VURDU

Göztepe maçında 2-0’ı koruyamayan Fenerbahçe, derbide hüsrana boğuldu. Soyunma odasına 2-0 geride girildi ama Mourinho’nun İrfan Can, En Nesyri ve Cengiz Ünder gibi hücum hamleleri skor 3-0 olduktan sonra geldi.

Fenerbahçe’de Mourinho eleştirilerin odağında: Transferler ve taktik eleştirileri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin