Çin, İsrail’deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi

cin,-israil’deki-vatandaslarindan-ulkeyi-terk-etmelerini-istedi
Çin, İsrail’deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Çin, İsrail'deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi

Çin, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerginliğin tırmanması üzerine İsrail’deki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeye çağırdı. Çin’in İsrail Büyükelçiliği, İsrail-Lübnan sınırındaki durumun son derece gergin olduğunu ve sık sık askeri çatışmalar yaşandığını belirtti. İsrail’deki güvenlik durumunun ciddi, karmaşık ve öngörülemez bir şekilde devam ettiği ifade edildi. Büyükelçilik, İsrail’deki Çin vatandaşlarından en kısa sürede ülkelerine dönmelerini veya daha güvenli bölgelere taşınmalarını istedi.

Çin, İsrail Hizbullah arasındaki gerginliğin tırmanması üzerine, İsrail’deki vatandaşlarını “en kısa sürede” ülkeyi terk etmeye çağırdı.

Çin’in İsrail Büyükelçiliği, günü yaptığı açıklamada, “Şu anda İsrail- Lübnan sınırındaki durum son derece gergin ve sık sık askeri çatışmalar yaşanıyor” dedi.

Açıklamada ayrıca, “İsrail’deki güvenlik durumu ciddi, karmaşık ve öngörülemez bir şekilde devam ediyor” ifadesi yer aldı.

Büyükelçilik, İsrail’deki Çin vatandaşlarından “mümkün olan en kısa sürede ülkelerine dönmelerini veya daha güvenli bölgelere taşınmalarını” istedi.

İsrail ve Hizbullah, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen Pazar günü sınır ötesi saldırılarını tırmandırmakla tehdit etti.

Cuma günü İsrail’in Beyrut’un güneyindeki yoğun nüfuslu bir Hizbullah kalesine düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah’ın seçkin Rıdvan Gücü’nün lideri İbrahim Akil öldürüldü.

Çin, İsrail'deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi

İsrail Büyükelçiliği Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçilik Güvenlik Politika Lübnan İsrail Lübnan Dünya

Çin, İsrail’deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin