DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM AİS ekranından öğrenilecek

dgs-tercih-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak?-2024-dgs-tercih-sonuclari-osym-ais-ekranindan-ogrenilecek
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM AİS ekranından öğrenilecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DGS tercih sonuçları için araştırmalar hız kesmeden sürüyor. Tercihler 18 Eylül tarihinde başlamış olup 24 Eylül’e kadar yapılabilecek. Bu noktada; tercihlerin sona ermesi ve değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından DGS tercih sonuçları adayların erişimine açılacak. Peki; DGS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? İşte yanıtı.

DGS TERCİH SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

DGS tercihleri, 18 Eylül 2024 tarihinde saat 15.00’ten itibaren adayların T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin resmi internet sitesi “ais.osym.gov.tr” üzerinden yapılabiliyor. DGS tercih işlemleri 24 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

2024 DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapmalarına imkan sağlayan DGS tercih süreci devam ediyor.

ÖSYM’nin internet sitesindeki duyuruya göre başvurular 24 Eylül günü saat 23.59’a kadar sürecek.

Tercih sonuçlarının da başvuruların ardından yapılacak değerlendirmelerin sonrasında açıklanması bekleniyor.

DGS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak.

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM AİS ekranından öğrenilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!