Öğrenciler tadilat yapıldığı için teneffüslerde camilere gitmek zorunda

ogrenciler-tadilat-yapildigi-icin-teneffuslerde-camilere-gitmek-zorunda
Öğrenciler tadilat yapıldığı için teneffüslerde camilere gitmek zorunda
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basketbol Spor Lisesi protokolünün imza törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bir gazeteci okullardaki temizlik sorununu sordu. Tekin, “Bugün gündemimiz basketbol, başka bir ortamda onları da konuşuruz” dedi. Muhabir soruyu tekrarladı. Ancak Bakan Tekin muhabiri yanıtsız bıraktı ve “Nezaket başka bir şey, burada Basketbol Lisesi’ni konuşuyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Öğrenciler tadilat yapıldığı için teneffüslerde camilere gitmek zorunda

Abone Ol google-news

Yayınlanma: 21.09.2024 – 04:00

Aydın Koçarlı ilçesi Mersinbeleni ilk ve ortaokulunda yapılan tadilat, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamasına karşın hâlâ devam ediyor. Okulun içerisindeki tuvaletler henüz yapılmadığı için çocuklar tuvalet ihtiyacını yakınsa kendi evlerinden, yakın değilse çevredeki evlerden veya camilerden karşılamak zorunda kalıyor. Okul bahçesinde de iş araçları dolaşıyor. 

‘TEHLİKE BÜYÜK’

Tadilat sonucu ortaya çıkan molozlar da çocuklar için tehlike oluşturuyor. Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Geçmişte ders alınması gereken birçok örnekler varken olası bu riskleri göze alarak sağlıklı ve güvenli bir eğitim ve öğretim ortamı sağlanamaz. Hem öğrencilerimizin hem eğitim emekçilerinin hayatını tehlikeye sokar” diye konuştu. Yetkililerin konuyu çözmek için adım atmadığına dikkat çeken Özdemir, “Daha önce sosyal medya üzerinden Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Menzil şeyhine bağlılığını paylaşmıştı. Keşke şimdi de öğrenci ve eğitim emekçilerin hayati tehlikesi varken okulların sorununu çözmek için şeyhine yaptığı bağlılık yeminini mesleğine, üstlendiği sorumluluğuna karşı da etseydi. Sözüne bağlı kalsaydı” ifadelerini kullandı. 

‘İHMALLER ZİNCİRİ’

Velilerin de konuya tepki gösterdiğini vurgulayan Özdemir, “İhmalleri olanlar hakkında soruşturma başlatılmalı.Çocuklarımızın hayatlarını hiçe sayanların görevlerine son verilmesini kamuoyu olarakta beklemekteyiz” diye konuştu. Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, geçtiğimiz yıl sözde şeyhe ettiği yemini yanlışlıkla telefon mesajlaşma uygulama-sından paylaşmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler

Öğrenciler tadilat yapıldığı için teneffüslerde camilere gitmek zorunda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin