Fotoğraf altı yazısı, Mısırlı milyarder Fulham’ı 1997’de satın almıştı.

Fulham kadın futbol takımının eski bir menajeri, kadın oyuncuları kulübün sahibi Mohamed Al Fayed’den korumak için ek önlemler alındığını söyledi. BBC belgeseline konuşan çok sayıda kadın Fayed’i tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlamıştı.

2001-2003 arası takımı yöneten Gaute Haugenes, BBC’ye yaptığı açıklamada kulüp görevlilerinin geçen yıl 94 yaşında ölen, Fulham kulübünün ve lüks Harrods mağazasının sahibi Fayed’in, “genç ve sarışın kızları sevdiğinin” farkına vardığını belirtti.

Eski menajer bu nedenle, 16 yıl boyunca Fulham’ın sahibi kalan Fayed’in oyuncularla yalnız kalmasına izin verilmediğini vurguladı.

Kulüp Fayed’e yönelik tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarından sonra bir açıklama yayımlayıp, “rahatsız edici” haberlerden “büyük üzüntü ve kaygı duyulduğunu” söyledi.

BBC’de geçen hafta yayımlanan bir belgeselde, Harrods mağazasında çalışan çok sayıda kadın Fayed’i tecavüzle suçladı. Daha sona başka kadınlar da BBC’yle temas edip, Fayed’in cinsel saldırılarına uğradıklarını açıkladılar.

Haberin başlığını atlayın ve okumaya devam edin

Önerilen haberler

Haberin sonu

Kurbanları temsil eden avukatlar, başka kurban bulunmamasının “çok düşük bir ihtimal” olduğunu belirti.

‘Genç, sarışın kızları seviyordu’

Avukat Maria Mula “Örneğin şu anda Fulham Futbol Kulübü’nde saldırıya uğramış herhangi bir kadını temsil etmiyoruz. Ancak Fayed’in bulunduğu her yerle ilgili soruşturmalarımız devam ediyor. Bu iş yerlerinde başka kurban olmaması çok düşük bir ihtimal. Nereye gitmişse, orada kurbanlar olacaktır” dedi.

BBC’ye konuşan Haugenes “Dünkü tüm gazeteleri okudum ve dürüst olmak gerekirse, çok da sürpriz değildi. Genç, sarışın kızları sevdiğinin farkındaydık. Bu tür durumların yaşanmayacağından emin olmak istedik. Oyuncuları koruduk” dedi.

Fayed Fulham’ı 1997 yılında 30 milyon sterline satın almıştı.

Fulham, Fayed’in sahibi olduğu dönemde üçüncü kümeden Premier Lig’e yükseldi.

Fayed, kadınlar takımının 2000 yılında profesyonel takım olmasına destek verdi. Ancak 2003’te yarı profesyonel takım statüsüne indirildiler ve 2006’da da bütçesi kesildi.