Gazze’de ateşkes için umut var mı? ABD’den yeni haber

gazze’de-ateskes-icin-umut-var-mi?-abd’den-yeni-haber
Gazze’de ateşkes için umut var mı? ABD’den yeni haber
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“GAZZE’DE ATEŞKES HİÇ YAKIN DEĞİL”

İsrail güçlerinin 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durdurulması için taraflar arasında uzun süredir müzakereler yürütülüyor. Ancak şimdiye kadar herhangi bir anlaşma sağlanabilmiş değil. ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’dan üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, yakın zamanda bir ateşkesin olmayacağı belirtildi.

ABD’Lİ KAYNAKLAR: ATEŞKES ÇALIŞMASI SEKTEYE UĞRADI

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray müzakere yürüten tarafların bir ateşkes metni üzerinde yüzde 90 oranında mutabık kaldığını açıklamıştı. Ancak ABD’li bir kaynak bunun söz konusu olmadığını söyledi. Hatta Orta Doğu’da İsrail-Lübnan hattında tırmanan gerilim nedeniyle ateşkes çalışmalarının sekteye uğrayacağı da belirtiliyor.

HAMAS-İSRAİL ARASINDA ATEŞKES YAKIN MI?

The Wall Street Journal’ın aktardıklarına göre, anlaşmanın sağlanamamasının asıl nedeni tarafların talepleri. Bu taleplerin en başında rehinelerin karşılıklı bırakılması yer alıyor. Özellikle İsrail’in Philadelphia koridorundaki ısrarcı tavrının müzakereleri zora soktuğu vurgulanıyor.

Gazze’de ateşkes için umut var mı? ABD’den yeni haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin