KYK burs ve kredi başvuru takvimi için gözler GSB’de! 2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

kyk-burs-ve-kredi-basvuru-takvimi-icin-gozler-gsb’de!-2024-2025-kyk-burs-basvurulari-ne-zaman-baslayacak?
KYK burs ve kredi başvuru takvimi için gözler GSB’de! 2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burs ve kredi başvuruları her yıl olduğu gibi bu yıl da e-Devlet sayfası üzerinden alınacak. Başvuru takvimi GSB tarafından ilan edilecek olup gözler gelecek resmi açıklamaya çevrildi. Yurt sonuçlarının da erişime açılmasıyla birlikte “KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?” sorusuna yanıt aranıyor. İşte KYK burs başvurusu hakkında bilgiler.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt ve burs başvurularıyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan henüz bir tarih açıklaması gelmedi. Geçtiğimiz senelerde burs ve öğrenim kredisi başvuruları ise Kasım ayı içerisinde tamamlanmıştı. 

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

2024 2025 KYK burs ve kredi ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yılın KYK burs ücretleri 1250 liradan 2000 TL’ye yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya çıkmıştı.

Yeni dönemin KYK burs ve kredi ücretlerinin Kasım ayında açıklanması bekleniyor.

BURS/KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK burs ve kredi başvuru takvimi için gözler GSB’de! 2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

sondakika-haberleri.net SONDAKİKA . SON DAKİKA . HABERLERİ . HABERLER . SPOR . MAGAZİN . GUNDEM . EĞİTİM . DİZİ . ANKARA , İSTANBUL . İZMİR . DİYARBAKIR . MERSİN ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!